לא מבטא "ר"

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

15/12/2002 | 19:41 | מאת: סיגל

שלום! בני כמעט בן 4, והוא עדיין אינו מבטא את האות "ר", או יותר נכון, הוא מבטא אותה כמו W, בנוסף מגיל שנתיים בערך הוא נתקע בדיבור, אך במשך הזמן הדבר משתפר. האם לפנות לקלינאי תקשורת? יש לציין שפעם בכמה ימים יוצאת לו "ר" נכונה, וכשאני מבקשת ממנו לחזור עליה, הוא כבר לא יכול. תודה רבה מראש.

ה "ר" נרכשת האופן ספונטני עד גיל 5, זהו הגיל הרצוי לטיפול בהיגוי להגה זה! לא כדאי לתקן או להעיר, רצוי לדבר אליו נכון ולסמוך על יכולתו לזהות, לחקות ולהגאות את ההגה במקום ובזמן הנכון, על פי הקצב שלו.... ניתן לפנות לטיפול רק לצורך רישום ועימידה בתור, כך שעד שיגיעה תורו יהיה בן חמש, הגיל המתאים לטיפול.... בהצלחה ובאיחולי סבלנות!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה