גמגום בגיל רך לאחר שנה של דיבור ברצף

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

07/05/2017 | 14:34 | מאת: אבא לילד מתוק

לאורך הדרך בפורום זה גישתך כי גמגום בגיל 4 הוא לא גמגום אלא קושי מסוים בשטף דיבור .מובן ומעודד עדיין יש לי מספר שאלות בנוגע לבני א. הילד התחיל לדבר בגיל שנתיים וחצי לאחר מעקב שמיעתי רצוף שאבחן לקות קלה עד בינונית עקב נוזלים צמיגיים באוזן לבינתיים פיתח לעצמו פנטומימה לא רעה...... נותח VT לאחר כחודשיים דיבר ודיבר ודיבר ....... ולא כל כך נתן להחליט לו על מה לדבר בדרך כלל הילד ממושמע אבל סיפורים מהגן לפי בחירתו... והוא ידע הכל איך אנחנו יודעים ? כי כשאחיו סיפר הוא השלים [קצת בתוקפנות...]הכל בקיצור....ברוב התחומים הילד פיפטי פיפטי עם אחיו. חוץ מהבמה בבית. הילד קיבל הערות על כך שיכבד את כולם לדבר....... לאחרונה. חודשיים אחרונים הילד מגמגם /לא מדבר /רק עם ידיים, [לא אלימות רק מסביר את עצמו] / נתקע לא רק במילה הראשונה גם באמצע משפט מתוסכל ,תנועות של השלמה...., מתוך הפורום הבנו שלבינתיים להקשיב לו בסבלנות /לא להכריח אותו לדבר/לא להשלים לו מילים /ולא להגיד לו לשיר/וכולי הגננת מדווחת ומתנהגת באופן זהה. רופאת הילדים הפנתה לאבחון שאלותינו .... א, האם יש אפשרות לאבחן מה הסיבה,לתופעה. בשביל לדעת איך לטפל? ב.האם זה חשוב את הסיבה בכלל לדעת איך לטפל ? ג. האם יש מומחה לתופעה כמו שתוארה לעיל ? או כל קלינאי שהתמחה בגמגום? בהערכה אין קץ לתשובות המחכימות בפורום

07/05/2017 | 14:40 | מאת: אבא של מתוק

שכחתי להוסיף כי בחודשיים אלו נולד לנו תינוק............. מרוב הותגובות שלך בפורום שאת לא אוהבת לקשר בין דברים כאלו אבל התמונה לא תהיה שלימה בלי זה....

אני מעריכה מאד את קריאת התשובת בפורום לפני ששואלים שאלה..... כפי שהבנת, חוסר השטף בדיבור יכול היה להופיע בכל מיקרה, קשור להתפתחות השפה המואצת בגיל שנתיים וחצי- שלוש. הילד צריך לבחור מילים ולבנות משפטים ארוכים ומורכבים יותר מאשר בעבר, יש לו אוצר מילים רחב ועשיר וצריך לבחור היטב, כשמנסה לחקות את הרצף של המבוגר! לגבי הפניה לקלינאי תקשורת, אפר לגשת ולזכור שמרבית המקרים מסתדרים מעצמם, ככל שהילד מתפתח מבחינה קוגניטיבית ושפתית. לצורך טיפול נדרש מהמטופל מודעות לתופעה (מה שבגיל הרך, לא לעניין ולא רצוי) ומוטיבציה גבוה לשינוי (מה ששוב, רק יפגע בהתפתחות הרגשית-השכלית) כי מה משדרים בטיפול,? יש משהו בך שאינו תקין ואנו חייבים לשנות זאת! כשילד בגיל זה תלוי בסביבה כדי לדעת אם הוא "בסדר או לא בסדר" אם הוא ילד טוב או לא???? אז, תאוהבו אותו, תתמכו בו כעת, כדי שימצא את מקומו בים אחיו ואחותו, ואל תחפשו לשנות או "לתקן" בו משהו שהינו התפתחותי ביסודו! מזל טוב להולדת הנסיכה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה