קושי סלקטיבי בהגיית מילים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

26/04/2017 | 23:04 | מאת: אמא

שלום, הבן שלי בן 7, מדבר בבית בצורה תקינה ביותר ובעברית גבוהה. יש לו מילים שהוא מעוות כמו למשל אמא=אמו, כן=כת, לא=לור ועוד המון. מחוץ לבית הבעיה מחריפה מאוד. מישהו שאל אותו איך קוראים לו והוא ענה "שמלוק" כשקוראים לו שמוליק. בפעמים הבודדות שהערתי לו בעדינות, הוא רק הפסיק לדבר בכלל והשמיע קולות כעס שאינם תואמי גיל. האם קלינאי תקשורת יכול לעזור? ואולי יש לכם רעיון למי עוד עלי לפנות? תודה מראש

בטח כדאי לפנות לקלינאי תקשורת. אם הוא בבית הספר, רצוי לראות כיצד קורא וכותב, האם גם שם יש בעיה\? יכולה להיות בעיה בפיענוח שך הגירוי השמיעתי, ויתכן והוא לא שומע את העוות, כדאי גם לבצע בדיקת שמיעה שלמה, כולל מרכיב אבחנה שמיעתית, גם אם אין ירידה בשמיעה. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה