רגרסיה שפתית אצל בת 1.7?

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

27/02/2017 | 20:46 | מאת: תמר

שלום רב בתי בת 1.7 החלה לומר אבא בגיל 10 חודשים ורכשה אוצר מילים מרשים לגילה שעומד כיום על מעל 100 מילים מדוברות. מבינה הכל, הוראות. מצביעה על מבוקשה, מוחאת כפיים, אומרת ביי ומנופפת בידה, אומרת "לא" ומושכת בכתפיה/מסמנת בראשה לשלילה. העניין הוא שלפני כחודשיים החלה להגיד "זה" ואומרת את מדי פעם על מילים שכבר מכירה ואומרת. בשבוע האחרון אני מרגישה שאומרת הרבה יותר "זה" ונמנעת מלשיים עצמים שכבר אומרת, גם בתגובה לשאלות. בנוסף, לפעמים פשוט שותקת כשאנחנו שואלים אותה "מה זה". האם זה שלב שיחלוף או שיש סיבה לדאגה שמא זאת רגרסיה? תודה רבה

זו איננה רגרסיה אלה שלב, של התפתחות שפה.... יש לה אוצר מילים הולך ומתרחב וצריכה "לבחור" בין המילים. אמירת זה או חזרה על חלק של המילה המון פעמים, בתחילת מילה או משפט, מהווים סימן של התארגנון לאמירת משפט וחשיבה....זו בהחלט לא רגרסיה! עליך להניח לה, לא לשאול שאלות פתוחות ולא לבדוק כל פעם האם אומרת או לא את המילה. תני לתקשורת שלה להתפתח באופן טבעי ואל תעמידי אותה במבחן, זהו שלב נורמלי בהתפתחות שפה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה