ילד בן שנתיים ושלושה חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

07/02/2017 | 09:12 | מאת: דורין

שלום, בני בן שנתיים ושלושה חודשים יודע לספור יודע צורות חיות צבעים אוהב מאוד לשיר שירים אוהב חיות ולשחק בחוץ ובעיקר לרוץ יש לו בעיה כשאני שואלת אותו שאלה כמו לדוגמא רוצה לאכול? הוא חוזר אחרי רוצה לאכול או שאם הוא רוצה שנכין לא דיסנ הוא אומר " אני אכין לך דיסה" כמו שאני אומרת לו . או כשהוא רוצה משהו הוא אומר "קח" ולא תביאי לי. ולא עונה לשאלות כן ולא האם רמת השפה שלו נורמאלית לגילו? או שאני צריכה לדאוג בעיה אחרת?

את מתארת ילד עם התפתחות שפה תקינה, עם שלבי רכישה בהתאם לגיל. המשיכי לדבר אליו בשפה תקינה ובמשפטים בהתאם ליכולת הבנה, ואל תקלי עליו יותר מדי. הוא כמו חוקר שצריך "לגלות את מרכיבי השפה, זמנים, שמות תואר ועוד ועוד. תהני מהדרך, הסוף יודע... הוא ידבר ככל אדם.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה