לא מבטא את האות ל'

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

21/11/2002 | 14:51 | מאת: הדס

שלום, בתי בת 4 ועדיין לא מבטא נכון את האות ל'. אני מנסה הרבה פעמים ללמד אותה וממש מראה לה מה לעשות עם הלשון ואז יוצאת לה ל' ארוכה כזו. כשהיא מדברת זה נשמע ממש מצחיק. שאלתי: ממה נובעת הבעיה והאם עליי לפנות לקלינאית תקשורת, האם יש איזשהו דרך שאני יכולה ללמד אותה?

רכישת ההגאים בדיבור נמשכת עד גיל 5 וחצי- ששץ הל נרכשת ככלל מאוחר , לקראת גיל 5 לכל המאוחר, ועדיין נופל בתחום הנורמה וה"מותר". ביתך ודאי תירכוש את ההגא כשהאבחנה השמיעתית, המודעות והפרדת התנועה יהיו בשלים. בכל מיקרה, אם הינל מודאגת תוכלי לפנות לקלינאי תקשורת, לפחות לרישום בתור אשר הינו ארוך בהרבה מקומות..... כעת הזמן לפיתוח השפה ואם דיבורה ברור והעדר ה ל אינה מפריעה לה, אז לא כדאי לנסות ללמד אותה, בעקר מסיבה חוסר הבשלות וכדי למנו תחושה של כשלון בהעמידה אותה מול מטלה מסובכת בגילה. תוכלי לעיין באתר קלינאי התקשורת לקבלת מידע נוסף www.ishla.org.il בהצלחה!

29/03/2003 | 14:32 | מאת: ashraf

29/03/2003 | 14:34 | מאת: bbb

29/03/2003 | 14:37 | מאת: aiman

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה