שיבושים אצל בן 1:9

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

26/10/2002 | 00:13 | מאת: יוסי

הבן שלי בן 1:9, התפתחותו השפתית ניראית טובה, אבל הוא מפ]גין שיבושי היגוי שניראים לא תואמים את הגיך, למרות שאני מודע לגילו הצעיר ולעובדה שבגיל צעיר כל - כך יש עדיין שיבושים. הוא משמיט עיצורים בתחילת מילה, "עוצר" את כל העיצורים המתמשכים למשל: p במקום t, fבמקום s, האם עליי לעשות משהו בעניין, או לחכות? מאד קשה לסביבה להבין אותו, ואני נדרש לתרגם אותו כל הזמן.

כן , לעתים זהו תפקוד הורי, לא תמיד נוח! באשר לבנך, כך ילדים קטנים מדברים, יש כאלה שעושים זאת בצורה ברורה וישנם כאלה שמגיעים לדיבור ברור בדרך איטית ומשובשת...... ניתן לקבל מדע באתר קלינאי התקשורת www.ishla.org.il בעקרון מדובר בתפקוד עדין של אבחנה שמיעתית, חיקוי והבעה, רצוי להעזר בסלנות , להשתדל להבין ולחזור על המילים הנכונות, כדי שישמעה את המילה בשלמותה, מבלי ללחוץ עליו לחזור על הנאמר. במידה ומובנות הדיבור שלו לא תשתפר במהלך 3 חודשים, ניתן לפנות לקלינאי תקשורת לקבלת הדרכה, כעת עדיין מוקדם למדי. האם בנך אוכל ולועס מוצקים ואוכל קשה? במידה ולא, רצוי לאפשר לו אכילה של אוכל "רגיל", לא טחון ולא מעובד! בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה