לשון קשורה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

18/10/2002 | 16:36 | מאת: שגית

שלום רב, בתי בת 11 חודשים. היא נולדה עם "לשון קשורה" - הלשון מחוברת בגיד (?) לרצפת הפה. בהתחלה אמרו לי שלא עושים כלום. מה עכשיו? איך היא תדבר? האם צריך ניתוח? תודה מראש!

לשון קשורה הינה למעשה "תפר" תחתון של הלשון, הקיים בכל בני אדם, לעתים הוא מעט ארוך וגורם להגבלה בתנועת הלשון, במיוחד בהרמה של קצה הלשון ובהוצאת הלשון מחוץ לקשת השיניים. תיתוך התפר הנ"ל עבר מספר גילגולים, כמו האופנה באוך החצאית...... היו זמנים שכל תפר נחתך והיו זמנים ולא נחתך כלל. הגישה היום תלויה בעקר בגישה של רופא הילדים ורופא המנתח - שיכול היול רופא פה ולסת או רופא אאג'. הגיל המומלץ לדוגלים בחיתוך הינו בין 9 ל- 12 חודש, כדי למנוע קשיים בעתיד ולהבטיח בתפתחות תקינה של תנועות הלשון בלעיסה ובדיבור. השמרנים יותר ממתינים לראות את התפתחות הלעיסה, האכילה והדיבור ומחליטים לאחר שמתגלה קושי בהרמת הלשון ובהפרדת התנועה מהלסת והלשון. גישתי האישית בעד חיתוך מוקדם או לחלופין - מעקב צמוד של קלינאי תקשורת המביןם בהתפתחות הלעיסה בנוסף להתפתחות של תנועות הלשון. כדאי להתיעץ עם רופאה ולברר מה עמדתו העקרונית, לפני שמתקבלת החלטה בעניין זה. במידה ותחלית לא להתערב רצוי שיהיה מעקב צמוד אחר התפתחות תנועות הלשון, המתואר.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה