דיבור שלא לגיל

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

16/10/2002 | 09:43 | מאת: לימור

הבן שלי בן 4 אומר משפטים בעלי 7\8 מילים מדבר קצת מיוזמתו אך לא מבין כל דבר למשל מבין מחר נלך לגן אבל לא מבין מה אכלת בגן וכדומה הוא בגן טיפולי אך כנראה צריך להוסיף תגבור אשמח לשמוע חוות דעת לגבי טווח הגיל שבו נמצא בני בתודה לימור

ברור לך שמתוך מכתבך אי אפשר וזה גם בלתי אחראי לחוות דעה! יחד עם זאת ומכוון שהוא בגן טיפולי אני מבינה שיש לו איזה שהוא לקוי למידה ויתכן ויש זם איכוב ברכישת השפה 0בהבנה ובהבעה גם יחד) תוכלי לפנות למערכת החינוך (הגננת או הפסיכולוג בגן) ולבקש להעביר אבחון על ידי קלינאי תקשורת או לבקש מרופא הילדים בקופ"ח הפניה לאבחון על ידי קלינאי תקשורתץ תוכלי גם לפנות לאיבחון באופן פרטי, ללא צורך בהפניה על ידי גורם נוסף. לדעתי כדאי לעשות לאת האבחון דרך מערכת החינוך כדי שהתוצאות וההמלצות יבוצעו יחד עם הגננת. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה