בדיקת שמיעה.

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

14/10/2002 | 20:57 | מאת: אסתי20

פרידה שלום. האם כל קלינאית תקשורת מוסמכת לערוך בדיקות שמיעה? גם קלינאית שסיימה בחו"ל תואר בטיפול בדיבור אך לא באודיולוגיה? תודה.

בארץ קלינאי תקשורת מוסמכים לבצע בדיקות שמיעה ולטפל בדיבור - הלימודים למעשה מכלילים את שני התחומים. הלומדים בחו"ל מקבלים הכרה במעמד המקצועי שלהם ומוסמכים על פי תחומי הלימודים, מדינה בה הם למדו ותוכנית הלימודים שהשלים וזה בתנאי והלימודים הינם ברמה אקדמית של תואר ראשון לפחות. במידה והלמודים וההכשרה הייתה בחו"ל יש צורך להתיחס לכל מיקרה בנפרד. על כן, רק מי שבתעודת ההכרה שלו כתוב שמוסמך לעבוד בשני התחומים מותר לעשות זאת.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה