עכירות בסינוס פרונטלי ימני
דיון מתוך פורום אף אוזן גרון
שלום, מזה כחודש וחצי אני משתעלת ולא מרגישה כ"כ טוב.השיעול לא פסק ורק התעצם למרות שלקחתי מוקוליט,היסטפד(אם אני זוכרת נכון...לייבוש הנזלת?!),סירופ לשיעול,סירן וכמובן דבש לימון והמון תה.כעת הרופאה שלחה אותי לצילום חזה+סינוסים.בצילום חזה לא מצאו כלום ב"ה כי בעבר זה התחיל כהתקררות שלא טופלה נכון והפך לדלת ריאות אז פחדתי שזה קרה שוב חלילה.בצילום של הסינוסים רשום לי שיש עכירות בסינוס פרונטלי ימני.מה זה אומר? האם זה גורם לי לשיעול כ"כ ממשוך ומטריד.שאני משתעלת אני ממש מרגישה שאני נחנקת ויורדות לי דמעות ולפעמים אף מקיאה,רוצה להוציא ליחה אך היא כאילו לא יוצאת כי מה שיוצא זה או ליחה לבנה (אם יש כזה דבר) או שזה הרבה רוק אבל לא מרגישה הקלה בכלל.מה עלי לעשות והאם עלי לעשות עוד בדיקות? איזה בדיקות את ממליצה לי לעשות? יש לציין שאני מאוד רגישה בגרון וכל חורף אני סובלת מכאבי גרון (אם זה קשור לעניין), תודה רבה מראש על כל תגובה.
שלום רב צריך לבדוק לך גם את האף וגם את הלוע ועומק הגרון... גשי לרופא אא"ג כי רופא משפחה לא יוכל לבדוק איזורים אלה. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il
תודה רבה על תשובתך.הייתי היום אצל ר.המשפחה אשר נתנה לי הוגמנטין ונוסידקס.לאחר מכן הלכתי לר.אף אוזן גרון והיא אמרה לי שאין לי משהו בברונכס ויש נפיחות בסינוס אולי דלקת ואולי לא,לבנתיים היא אמרה שאם אין כאבי ראש אז אולי זו לא דלקת.היא אכן בדקה לי את האף ואחכ הכניסה לי משהו לגרון (הברזל הזה אחרי שחממה אותו...) שכמעט הקאתי.אני לא יודעת מה יש לי וגם לא כ"כ הבנתי אותה.היא אמרה שאם יש לי משהו זיהומי ההוגמנטין יעזור ואם יש לי את השיעול היבש הזה אז כדאי לי לקחת קודיויס (שטרם קניתי כי יש לזה מחסור בשוק אמר הרוקח בבית המרקחת בו הייתי) ונתנה לי עוד משהו לנזלת ספריי פליקונז או ספריי אלגרו ושאם תוך שבוע זה לא יעבור שכדאי לעשות צילום של הסינוס מזוית אחרת.הייתי רוצה בבקשה לדעת את דעתך? האם שיעול יבש כפי שהסברתי לך גם בהודעה הקודמת מקורה יכול להיות בסינוס??? למה אני משתעלת כ"כ הרבה זמן? זה לא מוזר?יש עוד תרופה שיכולה להקל על השיעול מלבד קודיויס(כי אולי לא אוכל לרוכשו כיון שיש מחסור בשוק)?