ניתוח כפתורים לילד בן שנתיים וחודשיים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

09/12/2007 | 15:39 | מאת: הילה מ

שלום רב דוקטור... אני אמא לילד בן שנתיים וחודשיים ויש לו פוליפים (אינדואידים באף) יש לי תור לניתוח בשבוע הבא...זה בדוק שהוא חייב זאת משום שהוא מאז שנולד מנוזל דלקתי ועד היום לא פסק לו, תמיד חולה, משתעל עם חום גבוהה מאד, נוחר בלילות חזק מאוד שמפריע לו בשינה וגם נעצרת לו מידי פעם הנשימה בלילה והוא מתעורר מזה, לכן ואני יודעת שאני חייבת לעשות לו את זה אבל הרופא א.א.ג. בקופת חולים אמר כי אולי כדאי כבר גם לעשות לו ניתוח כפתורים...היינו אצל בדיקת שמיעה ונוזלים במכון "מיתר" בחולון, את בדיקת השמיעה לא הצלחנו כל כך כי הילד לא שיתף פעולה, את הבדיקה השניה שהיא הנוזלים היתה לא כל כך טובה בצד שמאל יש המון נוזלים ובצד ימין יש קצת פחות, הבדיקה לידי אך אני לא יודעת מה אתה צריך לדעת או מה לכתוב לך בכדי שתדע האם המצב קשה בנוזלים. לכן אני לא יודעת האם כדאי לי לעשות את הכפתורים וזאת משום שהרבה אנשים אומרים לי כי מי שעשה זה תמיד הביא המון בעיות אחרי זה, תמיד כאביח אוזניים ודלקות שלא היו לפני...וזה גם מהווה הרבה יותר בעיות מעבר לזה לכן אני לא יודעת האם המצב מחייב אותי לעשות לו? אני הייתי רוצה את תשובתך בהקדם האפשרי כי יש לי בעוד יומיים טרום ניתוח ואני צריכה להחליט עד אז....אשמח לקבל תשובה מהיר האם זה הכרחי וכדאי?וכמובן איזה תשובה של הבדיקה אני צריכה לרשום לך בכדי שתדע... תודה על הקשבתך......יום טוב הילה (אמא נורא מודאגת ומבולבלת)

לקריאה נוספת והעמקה
09/12/2007 | 22:11 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום הילה לפי המתואר אכן בעיה בשל דום הנשימה ובאמת אם יש שקד שלישי מוגדל צריך לבצע ניתוח להסרת השקד השלישי (אדנואיד). מאחר ואין לילד ליקוי שמיעה ממושך והוא עבר רק בדיקת שמיעה אחת אני לא רואה סיבה לבצע גם ניתוח כפתורים. היכנסי לקישור משמאל על שאלות נפוצות ותדעי את המדיניות שלי לגבי תזמון כפתורים. את לא מתארת מקרה שבו אני ממליצה על כך. בברכה ד"ר טלי מרק

11/12/2007 | 06:15 | מאת: הילה מ

דוקטור בוקר טוב... אתחיל בזה שאני מודה לך על תשובתך המהירה, אני פשוט שמחה מאוד כי מה שאני אכן חשבתי הינו אכן נכון, אני חוששת מאוד מהניתוח הכפתורים אך תמיד כולם אומרים לי מי שעושה את הניתוח של השקד השלישי ואת זה בני חייב בדחיפות לעבור אז גם את הכפתורים חייבים לעבור כי בדר"כ כלל זה הולך יחד, שאלתי נשאלת האם זה נכון דוקטור? האם זה הולך יחד? ואני לא יודעת איך להגיד לך את תשובת הבדיקה של הנוזלים כי אני לא מבינה בזה ואולי תוכלי להתרשם יותר בנושא,ולתת לי תשובה חד משמעית!!! אני פשוט חרדה מאוד מכל העיניין הזה, חושבת 100 פעם האם לעשות או לא, אני לא רוצה להגיד איזה בית חולים אני שייכת לניתוח משום שאני לא רוצה לפגוע באף אחד אך אני רוצה להיות שלמה עם עצמי לגבי כל העיניין הזה ולא לעשות טעות לאחר מכן, הייתי רוצה שאת תגידי לי היכן להסתכל בבדיקת נוזלים ושאני יגיד לך מה רשום שם והאם זה בטוח שלא כדאי לי לעשות את הניתוח, מחר יש לי טרום ניתוח כי שבוע הבא הוא ינותח, ואני רוצה לתת להם תשובה לגבי הכפתורים הייתי שמחה אילו היית חוזרת אליי עוד היום ושאני אומר לך את התשובה של הבדיקת נוזלים. דוקטור שוב תודה על שאת מרגיעה אותי לגבי זה אך מחכה לתשובה מהירה חוזרת בכדי שאני יהיה חכמה יותר למחר בבוקר. תודה רבה והמשך יום נפלא וכמובן חג אורים שמח!!!

מנהל פורום אף אוזן גרון