טנטון באוזניים
דיון מתוך פורום אף אוזן גרון
לאחרונה כשאני מכניסה אצבע לאוזן ( למשל לגרד באוזן) וכן כשאני משהקת אני שומעת מן צלצולים באוזן השמאלית. הייתי אצל רופא א.א.ג , הוא לא ראה כלום ושלח אותי לבדיקת שמיעה וכן בדיקת טימפנומטריה.התוצאות מראות על ירידה בשמיעה( Bilat.High tone S/N H. Loss Bilat.Normal Hearing-moderateH.loss 41 - 55 dB טימפנומטריה תקינה בכל המדדים וזהה בין האזניים. מתאים לממצא האוטוסקופי ולסוג לק"ש מה אם כן יכול להיות הצפצוף הזה? האם נראה לכם שכדאי לעשות בדיקת ברה? האם היא מתאימה למקרה שלי? אין לי סחרחורות, ואין שום תופעות נוספות פרט לצפצוף המתואר לעיל. אנא תשובתכם.
שלום רב כשיש ליקוי שמיעה מספיק לפעמים שמפחיתים את השמיעה רק במקצת כמו על ידי אטם, אצבע, דלקת, פקק שעווה באוזן או שינוי בלחצי האויר באוזן כדי שהמוח יתחיל לשמוע טינטון. כדי לדעת יותר אני צריכה לראות את בדיקת השמיעה שלך. אם הליקוי משמעותי יש מקום לשיקום שמיעה. ברור שאין לך טיניטוס עיקש אלא סתם תופעה זמנית שקורית בתנאים שתיארת כך שלא צריך טיפול מכוון לנושא. בברכה ד"ר טלי מרק
יש לי צליל קבוע באזניים כמו של טלויזיה שהערוץ לא מכוון, האם יש לזה טיפול בבדיקות שעשיתי אין לי ירידה בשמיעה אבל בכל מקרה אני שומע את הצליל הזה קבוע ויש החמרה מאז שעברתי לגור במעלה אדומים והמעבר מהגובב של ירושלים עושה לי את הרעש יותר חזק. בקיצור יש לזה טיפול או שאני צריך לחיות עם הרעש בזה באוזניים קבוע כמו שאמר לי רופא המשפחה?