השוואת לחצים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

19/02/2005 | 23:58 | מאת: אמנון

דר' טליה שלום! אני בן 24 עם בעיית נזלת אלרגית (קרדית האבק) ויש לי בעייה של השוואת לחצים באוזן שמאל בעיקר. בבדיקה אצל רופא א.א.ג התגלה כי האוזן אינה מבצעת את פעולת ה-"פימפום", והופנתי לבדיקה פיבר אופטית שממצאה היה: גודש רירית האף, שריד זנב קונכית תחתונה משמאל (עבר טורבינקטומיהחלקית ב-93), נפחיות בטורוס טובריוס משמאל, אנדואיד מוגדל מעט בנזופרינגס. יש לציין כי בעיה זו מפריעה לי הן בחיי היום יום מבחינת נסיעות ושינויי גבהים, המראות ונחיתות והן בעיסוק צלילה ספורטיבית. איך ניתן לטפל בנושא? אודא לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה
21/02/2005 | 08:10 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב במקרה שלך הייתי שוקלת בהחלט טיפול בחיסונים במסגרת מרפאת אלרגיה - שכן הצלחת טיפול יכולה להביא להפחתה בגודש, ואיתה הקלה. בינתיים אפשר לקחת לפי צורך ומידי פעם תרופות נוגדות גודש, ולא להגזים איתן, אלא ממש כשצריך, בין השאר אפשר לפני צלילה וטיסה לקחת למשל קלארינאז + ריסוס של אוטריבין לאף, אבל חלילה משימוש יומיומי !!! אפשר לשימוש יותר תכוף לרסס את האף עם פליקסינאז, או סטרואיד דומה במשאף לאף. בהצלחה ד"ר טלי מרק

21/02/2005 | 12:30 | מאת: אמנון

לפני כשנה הייתי בטיפול חיסוני של אלרגיה ברמב"ם זה הקל אך לא עזר לבעיית הצלילות וההמראות. מהן התרופות הללו? והאם כל רופא יכול לרשום מרשם שלהם?

מנהל פורום אף אוזן גרון