נגמלתי!!! אני צריך חוות דעת!

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

10/09/2008 | 18:14 | מאת: אורן

היי לכם! אני בחור בן 28 עד לפני שבוע הייתי מעשן קופסא ליום במהלך 10 שנים הפסקתי מפחד האמת..ברגע שהתחלתי להרגיש רע עם עצמי פיזית שאני עולה במדרגות או רץ טיפה כמו זקן! אפילו פחות עכשיו אני כבר 5 ימים בלי סיגריות ...נהיה לי עולם אחר מבחינת מאמץ..פתאום כבר לא קשה לעלות במדרגות או בעלייה הכל יותר פתוח...פתאום אני קם עם אנרגיה של קפיץ..וזה רק 5 ימים!!! וואוו אבלללל יש לי תופעות מפחידות פתאום...לא היו לי אותם שעישנתי.. לפעמים במהלך היום יש לי פתאום ללא מאמץ או סיבה מיוחדת קוצר נשימה..הרגשה לא משהו..כאילו כל הדברים החיוביים שקיבלתי ב5 ימים האלו ללא סיגריות נעלמות לחצי שעה ..חוסר אויר מסויים ושאני קופץ במקום או מתנועע אני מרגיש הקלה..כאילו הגוף רוצה פעילות ללא הפסקה :( זה מפחיד אותי...התופעה מוכרת לכם? תודה מראש

14/09/2008 | 01:27 | מאת: אני

שמע, אני לא רופאה, אבל מהנסיון שלי , (גם לי הייה תקופה עם קשיי נשימה פתאומיים) זה נובע בעיקר מלחץ ומחוסר פעילות גופנית, תחשוב- העישון הוא גם בעצם פעולה שבה אנחנו לוקחים נשימות עמוקות, זה גם נותן לגוף חמצן וגם מרגיע, וכשהפסקת לעשן, והתחלת , כמו שאתה אומר, לזוז, אז הגוף כנראה דווקא פשוט מבקש חמצן, וגם הלחץ שעד עכשיו היית רגיל להרגיע עם סיגריות, כבר לא נרגע אני הייתי מתיישבת לדקה שתיים, ופשוט לוקחת כמה נשימות עמוקות, כמו כשמעשנים, אבל בלי לעשן. זה נותן לגף חמצן. חוץ מזה, אמא שלי, אחי ואחותי, סובלים מאסטמה , או "קצרת" (שזו מחלה של קוצר נשימה כרונית) הם ממש צריכם לשאוף ונטולין כדי לנשום אם יש להם התקף. הבנתי שמחלה הזו היא תורשתית, אז אם יש לך אסטמה במשפחה כדאי לך להיבדר אולי אצל רופא ליתר ביטחון, בעיקר אם הקוצר נשימה לא יפסיק. אבל אני מקווה שזה לא זה. הרבה הצלחה ואל תחזור לעשן. חבל

14/09/2008 | 11:23 | מאת:

אורן שלום, אורן שלום, ראשית,ברצוננו לברך אותך בדרכך החדשה והנקיה מעישון!! שנית,ישנו אחוז קטן של אנשים אשר חשים כך לאחר גמילה מעישון אך התופעה חולפת כעבור מס' שבועות. בכל אופן,כדאי להיוועץ עם רופא על מנת לשלול בעיה רפואית אחרת. לפרטים נוספים ניתן להתקשר למכון לטלפון:כוכבית 9933* בהצלחה גם לך!! בברכה צוות המכון, מכון אברהמסון גמילה מעישון והתמכרויות טלפון:כוכבית 9933*