יובש בחלל הפה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

29/03/2003 | 00:17 | מאת: חגית

בחמשת החודשים האחרונים אני סבולת מיובש בחלל הפה (פנים השפתיים) ובשפתיים. רופא המשפחה והגסטרואנטולוג (חולת קרוהן) פתרו אותי בתשובה ש"זה בגלל הקרוהן ולא יודעים איך לטפל בכך" (אני לא מטופלת בסטרואידים כבר שלושה חודשים ולוקחת ויטמינים, ברזל ופנטסה.) ניסיתי טיפות קלנדולה והמון סוגים של משחות וקרמים לשפתיים ללא הטבה. העור בתוך הפה מתקלף ונקרע ומדי פעם מדמם, העניין מאוד מציק לי מן הסתם. לאחר אכילה המצב מחמיר. האם זו בעית עור מוכרת? האם יכול להיות קשור למחסור כלשהו (ויטמינים וכו' שלא נספגים בגלל הקרוהן). סוף שבוע טוב לכולם, חגית

29/03/2003 | 22:42 | מאת:

חגית שלום, יובש בחלל הפה יכול לנבוע מהרבה סיבות - מחלות , תרופות וכו'. כדאי להתיעץ עם רופא פה ולסת. עם קשה לך ללקק בול, כדאי שישללו תסמונת ע"ש Sjogren. בהצלחה, ואנא תודיעי לי מה קורה, דר ליאונה פישר פלד

30/03/2003 | 00:32 | מאת: דדד

שלום רב למה שלא תפני לאחת מהמרפאות לרפואת הפה - באונ' תל אביב או בירושלים? שם יש מרפאות לטיפול ביובש פה.