ביופסיה לעור

דיון מתוך פורום  רפואת עור

28/11/2003 | 18:07 | מאת: מרכבה

יש לי באיזור הבטן כתם אדום שמגרד לי כבר הרבה זמן הרופאה נתנה לי משחה לטיפול של שבועיים והיא אמרה לי לא לגרד אבל זה ממש בלתי אפשרי... אז גירדתי קצת. עכשיו אני צריכה לעשות הפסקה של שבוע מהמשחה ולבוא אליה. במקרה שזה לא עבר היא אמרה שצריך לעשות ביופסיה לעור. זה עדיין לא עבר והשבועיים מסתיימים ביום שבת. אני ממש פוחדת רציתי שתסבירי לי מה זה בדיוק ביופסיה של העור ולמה עושים אותה?

28/11/2003 | 18:29 | מאת: מרכבה

ומאיזה סיבות כתם כזה מופיע?

29/11/2003 | 12:56 | מאת:

ביופסית עור היא הליך קל ולא כואב- פחות מבדיקת דם. עושים הרדמה מקומית על ידי זריקה עדינה מאד למקום ממנו לוקחים הביופסיה- מרדימים 1 ס"מ, ואז מוציאים נקניק עור של 4 מ"מ ושולחים לבדיקה. המקום נסגר לבד ללא תפר ונותרת צלקת של 2-3 מ"מ. זה הכל. לא כואב, לא מפחיד מרקוס

29/11/2003 | 17:35 | מאת: מרכבה

האם היית ממליצה לי לא לעשות הפסקה של שבוע מהמשחה ולהמשיך להשתמש בה, כי אולי יש סיכוי שזה יעבור לי במשך השבוע? ממה זה יכול לנבוע לפי ניסיונך? תודה