סוג של פסוריאזיס

דיון מתוך פורום  רפואת עור

19/11/2003 | 14:04 | מאת: נעמה

התחילה לי לפני מספר חודשים התקלפות העור בכפות הידים טופלתי, וההתקלפות פסקה, מעט זמן אחרי התחילה לי התקלפות בכרית כף הרגל, וחזרה גם ההתקלפות לכפות הידיים נאמר לי שזה סוג של פסוריאזיס, שאני "נסחבת" איתו כבר 3 חודשים לפחות ולא עוזרות המשחות. בנוסף גם הענין הסתבך ונוצרה לי בכף הרגל כמו- ג'ולה שמאוד כואבת וגם התחילה שקערורית בציפורן מה יש לי? ולמה אני לא מצליחה בעזרת רופאים מומחים של קופת חולים להעביר את הענין? אשמח מאוד לתשובה תודה

19/11/2003 | 17:10 | מאת:

פסוריאזיס בכפות הרגליים היא קשה למדי לטיפול וזה מסביר מדוע המחלה מתמידה. בדרך כלל עיקר הטיפול הוא משחות משמנות לעתים תכשירים על בסיס זפת או ויטמין D או A . . לעתים רק פוטותרפיה עם קרינה על סגולה מסוג UVB עוזרת. השקערורית בציפורן יכולה אף היא לנבוע על רקע פסוריאזיס.