דלדול ונשירת שיער (תשובה דחוף מד"ר מרקוס)

דיון מתוך פורום  רפואת עור

15/11/2003 | 12:20 | מאת: גלי

ד"ר מרקוס שלום. אני בת 26 וסובלת מזה הרבה שנים מדלדול ונשירת שיער. דלדול השיער החל כשהייתי צעירה יותר בתקופת הבה"ס יסודי הנשירה החלה מהחלק העליון וקו הקרקפת וכתוצאה מכך, כל החלק העליון של הקרקפת דליל ויש בו מעט שיער פניתי להרבה רופאי עור, חלקם אמרו שזה מלחץ, הפנו אותי לבדיקות דם, בבדיקת הדם מצאו שיש לי חוסר ברזל, קיבלתי כדורים אדומים , וכשעשיתי בדיקת דם לפני כחודשיים, בעיית הברזל נפתרה. אך צצה בעיה חדשה של TSH - 0.27 הרופא עור ביקש שאפנה לאנדוקרינולוג לטיפול, פניתי לאנדוקרינולוג והיא אמרה שאין צורך בטיפול תרופתי, אלא רק להיות במעקב. אני רוצה לציין שיש לי שיער שמן, אני כבר מיואשת ולא יודעת מה לעשות, למי לפנות, אני חוששת לפנות למקומות שמבטיחים הבטחות שווא ע"י טיפול במשחות וכו' (אני לא מאמינה בזה) אנא יעצי לי מה לעשות ולמי לפנות תודה

15/11/2003 | 22:50 | מאת:

שלום לך אילו הייתי במקומך, הייתי פונה לרופא עור המתמחה בבעיות שיער, עם כל החומר שיש לי על בדיקות וטיפולים שנעשו. דוגמאות לרופאים כאלו הם ד'ר זלוטוגורסקי מהדסה ירושלים וד'ר גינצבורג שמקבל במרפאתו ברעננה. גם אם מבחינה טיפולית יסתבר בסוף שאין מה להוסיף( דבר שאני מקוה שלא יקרה) יש פתרונות אסתטיים שעשויים לשפר את איכות חייך. עדכני אותי בהתפתחויות! בתשבע מרקוס

16/11/2003 | 21:31 | מאת: גלי

שלום ד"ר מרקוס ראשית כל תודה שענית לפנייתי. פניתי לד"ר זולטוגרסקי בבה"ח הדסה, הוא לקח 2 דגימות שיער מראשי, ונתן לי לעשות בדיקות דם, בבדיקות הדם התגלה TSH שקצת היה נמוך, והוא ביקש שאפנה לאנדוקרינולוג. פניתי והוא אמר שאין צורך בטיפול תרופתי, אלא רק להיות במעקב. כמו כן בפגישה עימו הוא הציע שאולי אקח את הגלולה דיאנה, אך אמרתי לו שבעבר לקחתי את הגלולה וזה לא פתר דבר רציתי לשאול אותך אם את היית ממליצה על השתלה באיזורים הדלילים, ואם זה יכול לשפר את המצב, הייתי גם בבה"ח אלישע והרופא שמבצע את ההשתלות אמר לי שבמקרה שלי אין צורך, והוא לא ממליץ. אך רציתי לשאול בכל זאת אם לא אמצא פתרון לבעיה האם היית ממליצה. ודבר נוסף אמרת שאת ממליצה על ד"ר גינצבורג מרעננה האם יש לך אפשרות לתת לי מס' טלפון כדי שאוכל ליצור עמו קשר. ודבר אחרון ראיתי שעוד בנות פנו אלייך אם בעייה של נשירה שיער, האם ישנה אפשרות לראות את התשובות שנתת להם בברכה גלית