אלופציה אוניברסליס

דיון מתוך פורום  רפואת עור

07/11/2003 | 23:38 | מאת: מזל

שלום רב, ברצוני לקבל פרטים לגבי מחלה זו. ממה זה נובע, האם יש תרופה למחלה, האם זה מדבק וכו'. תודה רבה

08/11/2003 | 15:17 | מאת:

אלופציה אוניברסליס היא צורה מפושטת של אלופציה אריאטה שהיא מחלה אוטואימונית, דהיינו מחלה שבה תאים של מערכת החיסון מתקיפים את זקיק השיערה.בצורה זו כל שיער הגוף נעלם. היא אינה מידבקת, וככל שהיא מפושטת יותר ומופיעה בגיל צעיר יותר, הסיכוי להתאוששות קטן יותר.הטיפול הוא בסטרואידים בהזרקה לקרחות, או במריחה. במקרים סוערים ומפושטים ניתן לנסות טיפול בכדורים. טיפולים מקומיים אחרים- באנטרלין, DNCB , או מינוקסידיל אפשריים. תיתכן תגובה מהירה, או עמידות גבוהה לטיפול. מרקוס

09/11/2003 | 22:29 | מאת: טלי

תודה רבה ד"ר מרקוס.