הסרת נקודות חן מהפנים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

05/11/2003 | 09:28 | מאת: המתלבטת

שלום עד היום עברתי 4 ניתוחי הסרת נקודות חן באזורים שונים (בית החזה והגב) ונותרו לי צלקות בולטות ומאד לא יפות. רופאים טוענים שהעור שלי "בעיתי" ולכן הצלקות. יש לי 2 נקודות חן בפנים שאני מעוניינת להורידן אך מודאגת מהצלקות שתישארנה. רופא העור שלי כמובן טוען שרק ניתוח והוצאת הנקודות מהשורש בא בחשבון, למרות שאין סיבה רפואית אלא רק אסטתית (הוא כמובן מוכן לבצע זאת באופן פרטי בלבד). פלסטיקאי אחר (בכיר ומנוסה) אמר שאין כל סיכון בנקודות הנ"ל (99% שאין הן ממאירות) וכדאי להסירן בשיטת הלייזר, אחרת הצלקות על הפנים יהיו ארוכות ו"מכוערות" כמו הצלקות שיש לי היום. פלסטיקאי נוסף אחר גם טען שהעור שלי בהיר ומתאים לטיפולי לייזר ואין סיכון בהסרה לא מהשורש, היות הנקודות אינן מסוכנות... מה מידת הסיכון בהורדת נקודות לא מהשורש לאחר ש- 4רופאים טענו שאין הן מסוכנות? ומה ההבדל בין שיטת הלייזר לשיטתו של דר' נארדי, אם כן? תודה רבה רבה המתלבטת

09/11/2003 | 23:22 | מאת:

איני יכולה להמליץ על הסרת נקודות חן ללא בדיקה פתולוגית שכן אין הדבר נכון. אם הינך נוטה לצלק, הסיכון קיים גם בטיפול בלייזר וגם עם התכשיר של ד'ר מרדי, אם כי אולי קטן יותר. האם הפגיעה האסתטית כה גדולה שהכרחי להסיר את השומות מהפנים? מרקוס