דחוף

דיון מתוך פורום  רפואת עור

03/11/2003 | 03:34 | מאת: רויטל

השתמשתי במשחה בשם אלוקום ללא ידיעה שהיא מכילה קורטיזון במשך שלוש שנים , כאשר הגעתי לרופאת עור היא אמרה לי להפסיק בשימוש המשחה באופן מידי , כתוצאה מכך נוצרה מאין התלקחות בפני כיום לאחר שלושה חודשים ההתלקחות ירדה ונשארו נקודות אדומות על כל הפנים רציתי לדעת אם תוכלי לעזור לי או אם את מכירה רופא שיוכל לסייע לי כי עכשיו אחרי כל מה שקרה אני לא יצאתי מהבית במשך שלושה וחצי חודשים וכל חיי נקטעו

10/11/2003 | 17:22 | מאת:

הרופאה צדקה כי שימוש ממושך בקורטיזון גורם לעור הפנים להפוך דק שברירי והוא נראה אדום על רקע הרחבה של כלי דם. השינויים שנגרמים על ידי הסטרואידים הם בחלק מהמקרים הפיכים .לעתים הרחבת כלי הדם אינה הפיכה ומחיבת טיפול בלייזר.