פצעים בישבן+קמטיםעדינים בפנים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

01/11/2003 | 16:15 | מאת: מיכל

ד"ר מרקוס היקרה שלום יש לי 2 בעיות בהן אני מטפלת באופן הבא: 1)פצעים היוצאים באופן תדיר וקבוע בישבן(ניתנו לי כדורי מינוציקלין+ ויטמין B6 ומריחה של אקנהטרים באזור)מאז השימוש בכדורי מינוציקלין יצא לי הרפס מלווה בנפיחות בשפתיים, צריבות בעיניים ודפיקות לב מהירות. האם עליי לשנות טיפול? האם יש טיפול שיפתור הבעיה לצמיתות? 2)אני משתמשת ברטויט G בריכוז של 0.05% לריכוך קמטים קלים בפנים ולפיגמנטציה. האם הטיפול יעיל לטווח ארוך? ומהן התוצאות המקסימליות לתשובתך אודה מראש מיכל

10/11/2003 | 17:46 | מאת:

מינוציקלין או אקנתרים מקומי הם טיפולים יעילים לבעיה ממנה את סובלת שהיא דלקת של זקיקי השערות. הבעיה היא שהטיפול הוא ממושך ואין ודאות שהמצב לא יישנה עם הפסקתו. אני מתווה טיפול כזה במשך 3 חודשים לפחות.לגבי תופעות שאת מתארת פני לרופא על מנת שיבדוק אותך ויראה האם יש קשר לטיפול התרופתי. רטאויט בריכוז שאת מצינת הוא יעיל לשיפור נזק כרוני משמש כולל קמטים עדינים ופיגמנטציה אבל זהו טיפול ללא יעד סופי .במקביל לו יש צורך להקפיד על הגנה משמש כדי למנוע נזק נוסף מקרינה.