קשקשת וקרם פנים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

01/11/2003 | 13:57 | מאת: ליאת

1. במשך תקופה ארוכה השתמשתי בקרם לחות לפנים שסיפקה לי הקוסמטיקאית וכן במוצרים נוספים "מבית מטבחה". אחרי זמן רב יחסית (יותר משנה), קיבלתי כנראה אלרגיה בפנים, מתחת לעיניים ובעפעפיים בלבד (על אף שאת הקרמים שמתי על על כל הפנים). האלרגיה לוותה בגירוד, שנמשך כיומיים, אך בהתקלפות או התעבות העור בתקופה ארוכה יותר של כמה שבועות. לאחר שהפסקתי עם הקרמים ובשילוב של משחה שנתנה לי רופאת העור (שהכילה סטירואידים) זה הצליח לעבור, אחרי זמן רב יחסית. כלומר, הטיפול היה כ- 10 ימים, פעמיים ביום, וארבעה ימים אחרי שהפסקתי עם המשחה, חזרה שוב התקלפות העור באזורים אלה. לא השתמשתי באף טיפול בפעם השניה, ואחרי זמן גם זה עבר לגמרה. רציתי לשאול, אם קיבלתי אלרגיה, כנראה ,לחומרים אלה שסיפקה לי הקוסמטיקאית, האם אי פעם אני אוכל לחזור להשתמש במוצרים אלה שנית, בעתיד, או שאלרגיה זו היא תמידית ואני אצטרך למצוא חומרים אחרים (אע"פ שהבנתי כי יכול להיות שהאלרגיה שלי היא לחומרים הבסיסיים שבמוצרי הקוסמטיקה, שיכולים להרכיב גם מוצרים מסדרות אחרות)? האם אני אוכל לחזור להשתמש אי פעם בקרם פנים, גם מחברה אחרת? 2. זמן רב סבלתי מקשקשת בכל עור הקרקפת ומנשירת שיער. טופלתי בכל מיני שמפואים שעזרו פחות או יותר, אך בזמנים בחיי בהם הייתי יותר רגישה נפשית, בכל מיני מצבים, חזרו לי תופעות הקשקשת. לאחרונה יש לי קשקשת (חתיכות גדולות של עור) רק באזור אחד על הקרקפת - בפינה על המצח, בתחום שגובל כמעט עם קו המצב- בשיער, כמעט ליד אזור המצח שהוא ללא השיערות. בנוסף, ליד אזור זה, על המצח - ללא השערות- יש בנוסף גם אדמומיות קלה, מעין כתמים. אין לי גירוד או כאב באזור, אך זה כמובן לא אסטטי. רציתי לשאול, מה יכולה להיות הסיבה לתופעה זו (שחוזרת על עצמה) - האם זו סבוריאה/פסוריאזיס או כל מחלה אחרת כזו. איזה טיפול ניתן לעשות כדי להעלים את הקשקשת והאדמומיות לחלוטין. (רציתי לציין כי השמפו היחידי שאני משתמשת בו, בעצת רופאת העור, הוא שמפו לילדים של ד"ר פישר - סרקל) נזכרתי בדבר נוסף, שאולי הוא רלוונטי, שבאותה תקופה שבה החלה הקשקשת על הקרקפת, ואחר כך גם בתקופת האלרגיה בפנים והתקלפות העור בעפעפיים, הופיע לי גם כתם מתקלף בד"כ, גם מעט כואב לפעמים, בזוית השפה התחונה בפנים. הרופא נתן לי משחת תריאולון, שעזרה, אך גם בתום הטיפול לאחר שזה נעלם לגמרה, הכתם המחוספס חזר ואחרי זמן נעלם לגמרה, ללא טיפול. האם זה הרפס? תודה רבה וסליחה על אורך השאלה

10/11/2003 | 18:03 | מאת:

את מתארת סבוריאה או פסוריאזיס של הקרקפת ושל הפנים. די קשה לקבוע קו מפריד ביניהן אם אין מעורבות של אזורים נוספים בגוף.שתי התופעות הן כרוניות ונוטת להחמיר על רקע מתח נפשי.אין להן טיפול מרפא אולם ניתן להשיג שליטה די טובה עליהן. כלל לא רצוי להשתמש בסטרואידים מקומיים .שמפו יעיל הוא אלפוסיל או אגיספור. סבוריאה בפנים מגיבה היטב לקרם ניזוראל בטיפול קבוע. לגבי האלרגיה שאולי פיתחת לתכשירים קוסמטיים-אם התופעה תתרחש עם תכשירים נוספים -ניתן לבתע תבחין אלרגי PATCH TEST שיוכל להצביע לאיזה מהמרכבים את רגישה ואז תוכלי לא לרכוש מוצרים שמכילים רכיב זה.