פילינג כימי בינוני ואקנה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

01/11/2003 | 12:42 | מאת: אסנת

שלום ד"ר בת שבוע מרקוס, אני בת 30, לא סובלת מאקנה חמור, אבל מאז גיל 12 שפניי אינן חלקות. עובדה זו גורמת לי להתעסקות בלתי פוסקת בעור שלי, כך שלמרות שהפצעים אינם חמורים, הם נהיים שכאלה כתוצאה מנגיעה בפלתי פוסקת... לפני כשבועיים בצעתי טיפול פילינג כימי בינוני אצל מנתח פלסטי, ולאחר כשבוע העור התקלף. אלא, שכעת מצב הפנים שלי חמור בהרבה - העור התכסה בפצעים מוגלתיים, בעיקר בלחיים וכל שאר הפנים מכוסים במעין "חררה". הלכתי לרופא עור שנתן לי אנטיביוטיקה בשם "רוקסו" (מאחר ואני רגישה ל"מינוציקלין"), ומשחה לטיפול מקומי. כרגע הפצעים "נרגעו" מעט, אבל עדין העור מגורה ואדום, מלא בכתמים. בנוסף, אני נוטלת תרופות טבעיות. שאלתי היא, האם מצב העור שלי החמיר כתוצאה מהפילינג? כמו כן, האם ייתכן שרכיבים מסוימים בכמוסות שאני נוטלת משפיעים גם כן? מה יכול להחמיר את מצב העור? יש לציין, כי בעבר (למרות שמעולם לא סבלתי מאקנה חמור) נטלתי "רואקוטן" (3 חודשים, 3 טיפולים שונים בגילאים שונים) והתרופה השפיע מצוין, אבל כעבור זמן עור הפנים שב להיות "מחוספס". בעיה זו מטרידה אותי קשות, עד כדי פגיעה קשה במצב רוחי. אודה לך על תשובתך. אסנת

01/11/2003 | 14:57 | מאת:

אין לי דרך לנחש האם הפנים החמירו כתוצאה מהפילינג. ייתכן. ייתכן שהיה גורם אחר. גם תרופות טבעיות יכולות לעשות פריחות. נשמע לי הגיוני לחזור לביקורת של הרופא שעשה את הפילינג, ולהבדיל ממני הוא יודע באיזה חומר השתמש. חומרים רבים בפילינד עשויים דוקא לשפר אקנה, כתמים וחיספוס. בשיטה בה אני מבצעת פילינג בינוני, יש לחזור על הטיפול במשך 4 שבועות. כך שאולי את בכלל מטופלת חלקית. הרבה מידע אבל בסך הכל- אין לי תשובה אחת. מרקוס