אטופיק דרמטיטיס אצל בני

דיון מתוך פורום  רפואת עור

29/09/2003 | 14:56 | מאת: פטי

לרופא שלום, אצל בני אובחנה לפני כ- שנתיים אטפיק דרמטיטיס. כיום הוא בן 3 ן-9 חודשים . הטיפול שאנו קיבלנו עד כה מאוד הועיל,אבל לפעמים יש ימים שכל מה שאני אשתמש , לא יעזור כלל. אז הטיפול הוא הבא: כל ערב אני מכינה לו אמבטיה עם מים ועם בלנאום הרמל הומלץ לי להשתמש עם בלנאום הרמל אפ,מפני שנאמר שהוא מיוחד לעור יבש.היחס שאני מוסיפה הוא כ- 2 פקקים של בלנאום לחצי אמבט מים. לאחר שהייה של כ-20 דקות באמבט הזה, אני מורחת אותו שכבה עבה של צ'נטרומקרוגול, הקרם השומני מאוד. חשוב לי לציין שהכי חזק יש לו את היובש בקיפולים מאחורי הברקיים ,אבל יש עוד מקומות. הומלץ לי להשתמש נגד גרדת חזקה בלילה באלידל ,אבל רק לטיפול מקומי בלבד. כאשר הוא חוזר מהגן אני מקלחת אותו ומסבנת אותו על מנת להוריד את כל הלכלוכים מהגן .כסבון אני משתמשת ב - dove לתינוקות, סבון נוזלי. כאשר המצב מאוד חמור אני משתמשת ב-betecorten g ,אבל זה קורה לעתים מאוד רחוקות. לפעמים גם מופעים לו פצעונים על העור בצורה של חאג'קונים עם כדורית קטנה של מוגלה בקצה.במקרים כאלה הומלץ לי המשחה בשם mupirocin . אני גם רוצה לציין שהוא מתגרד בלילות מתוך שינה . בשביל זה אני נותנת לו כפית קטנה של cidalin סירופ. האם הטיפול שהומלץ לי הוא הטוב ביותר או שיש גם טיפולים אחרים? האם קיימות בשוק גם משחות אחרות? אני מוכנה גם לקנות אותן במחיר המלא בבית מרקחת פרטי ! יש בכלל סיכוי שהמחלה הזו תעבור בגיל מסוים? גם כן הומלץ לי לכבס לו בגדים עם אבקת הכביסה תינוקלין לתינוקות ועם המרכך של אותה חברה. בתודה מראש, פטי

30/09/2003 | 20:59 | מאת:

שלום לך מספר דברים הייתי מתקנת בטיפולך המסור- ראשית- היום כבר לא ממליצים להשרות את הילד באמבטיה אלא לקלח אותו עם הבלנאום. השריה- בודאי של 20 דקות מיבשת אותו. שנית, מיותר לקלח ילד אטופי פעמים ביום- מקלחת אחת תספיק, ואם הילד מלוכלך מאד- אז שטיפה עם סבון ואז עם הבלנאום. לא הכרחי לסבן את כל הגוף . בנוסף- נסי תכשירים אחרים - יש אטופיים שמעדיפים יוצרין לשימון, או בפנטן, או וזלין- פשוט נסי עוד אופציות. ואחרון חביב- ניתן להשתמש באלידל מדי לילה לקפלים- מטרתו למנוע התלקחויות. החדשות הטובות הן שקרוב לודאי שהאטופיה תשתפר או תחלוף בגיל בית הספר- תלוי מתי התחילו הסימנים- ככל שמוקדם יותר- הכל יגמר מהר יותר. מרקוס