נקודות חן

דיון מתוך פורום  רפואת עור

27/09/2003 | 20:46 | מאת: נירה

שלום ד"ר רציתי לשאול מה הסיבות לנקודות חן יש לי אורטיקריה מהשמש האם השמש גורמת לנקודות חן האים אפשר להסירן והאם אפשר למנוע מעוד לצאת ושאלה אחרונה מה ההבדל בין נקודות חן לנמשים?

30/09/2003 | 22:18 | מאת:

שמש אכן גורמת להופעת שומות, כמו גם הנטיה הגנטית בסוגי עור מסוימים. ניתן להסירן אם הן אטיפיות, ונמשים שלא כמו שומות דוהים או נעלמים בחורף, ויש בהם כמות גדולה מהרגיל של מלנין, אך כמות רגילה של התאים המיצרים אותו- המלנוציטים. בשומה יש מצבורי מלנוציטים. מרקוס