פטריה בפה אצל תינוקת.

דיון מתוך פורום  רפואת עור

24/09/2003 | 10:02 | מאת: אמא של רעות ורביד

שלום רב, בתי בת חודש וחצי, והיום היא "סוגרת" שבוע עם פטריה בפה. הרופאה נתנה לה טיפול של ניסטטין טיפות, אבל, כאמור, כבר עבר שבוע וכמעט ואין הטבה. בנוסף, ניגשתי לרופאת המשפחה המטפלת בי, כדי שתבדוק שאולי לי יש פטריה בפטמות השדיים, וזה אולי מה שגרם לפטריה בפה אצל בתי. מסתבר שבאמת יש לי פטריה, אבל הרופאה לא יכולה להגיד מה קדם למה, הפטריה אצלי או אצל בתי. רופאת המשפחה שלי נתנה לי טיפול עם משחת קנקומב (דרמהקומבין). לפני הנקה אני רוחצת את הפטמה עם מים וסבון, ולאחר הנקה אני שוב רוחצת את הפטמה ומורחת משחה. אבל, כאמור, מזה כשבוע כמעט ואין הטבה. מה לעשות? אני ממש מיואשת! חשבתי אולי לא להניק אותה אלא לשאוב ושהיא תשתה מהבקבוק עד שהיא ואני נבריא. מאד אודה לתשובתך בהקדם. בברכת שנה טובה ובריאה, אמא של רעות ורביד.

27/09/2003 | 09:45 | מאת:

שאיבה היא אפשרות. מעבר לזה- כדאי לקחת משטח לקנדידה מהלשון של התינוקת. לעתים הלובן לא נובע מפטריה אלא הינו נורמלי לתקופת ההנקה. מרקוס