פסוריאזיס במרפקים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

22/09/2003 | 09:31 | מאת: מירי

שלום, רציתי לדעת איפה ניתן לקבל טיפול במנורה. אני שייכת לקופת חולים כללית וגרה בנתניה. הרופא לא רוצה להגיד לי יש ומסרב לשלוח אותי בטענה שהקרינה יותר מסוכנת. יש לי פסוריאזיס במרפקים ובברכים (התחיל השנה לאחר לידה) אני עדיין מניקה ולכן אני יודעת שלא ניתן להשתמש בכמה משחות חדשות ויותר מזה אם משתמשים בהן אסור להיכנס להריון לפחות שנתיים. (לדוגמא:DIVONIX אני מבינה שכל הטיפול במשחות וגם במנורות זהו בעצם טיפול "קוסמטי" לפי מחקרים שקראתי בגלל פעילות לא טובה בקיבה יש התפרצות של הפסוראיזיס. למה לא מקבלים טיפול תרופתי בשתיה? אני רוצה לקנות מנורה האם קופות החולים משתתפות בקניה? יש לי כל השנים כאב גרון וכתבתם שכדאי לעשות משטח גרון. במה זה יעזור לפסוריאזיס חוץ מטיפול בגרון עצמו? מה שהכי מפריע לי שמשגרים אנשים לחלל וממצאים אין ספור פצצות אבל משהו שלכאורה ניראה פשוט כמו תרופה למחלה שגורמת לאיכות חיים נוראה לא מוצאים או לא מתאמצים מספיק מחכה לתשובה, תודה.

27/09/2003 | 10:55 | מאת:

שלום לך רופאך צודק- שיומוש לא מקצועי במנורת שיזוף עלול רק להזיק. מעבר לזה- אין מניעה למריחת תכשירים סטרואידלים מקומיים וכן תכשירים ממיסי קרטין אשר יעלימו את הקשקש. לפסוריאזיס אין ריפוי אך ניתן בהצלחה להכניס לרמיסיה מקרים קלים- את נשמעת ככזה לפחות מבחינת גודל השטחים המעורבים אם לא מבחינת המצוקה(המובנת). אגב, אפילו וזלין הישן והטוב עם נילון לכל הלילה ישפר משמעותית- הוכח בעבודות. מנורה, אני מדגישה אינה פתרון הקסמים שלך. משטח גרון יכול להיות טוב אך דלקת סטרפטוקוקלית בגרון מלווה בצורה שונה של פסוריאזיס- נגעים עגולים קטנים על הגו. בסך הכל- יש המון אפשרויות ולא לוותר. כל טוב מרקוס

29/09/2003 | 04:44 | מאת: מירי

תודה, אך לגבי המשחות אני שעתי שאסור למרוח למי שמניקה ויש גם משחות שאם משתמשים בהן אסור להיכנס להריון . באמת רציתי לשאול מה עושה הנילון למשך הלילה. ניסיתי את זה אך זה נופל לי וגם מאוד קשה לישון עם זה כי מזיעים. מה תפקיד הנילון? האם לשמור על המשחה שלא תירד או יש לזה שימוש אחר. האם שימוש במשחות יכול להעלים פסוריאזיס או כמו ששאלתי זו רק דרך לטשטש את הקשקשים? מחכה לתשובה תודה