מחלה בציפורנים ללא פתרון,לא פיטריה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

20/09/2003 | 17:44 | מאת: נתן

אני בן 50, בריא. סבלתי בעבר מפסאורזיס מינימלי ביותר במרפקי הידיים. בשנתיים האחרונות התחלתי לסבול מתופעה של התרוממות של הציפורניים בשתי אצבעות ביד, נראה לי שהבעיה עברה לאצבע נוספת. נבדקתי במרפאת קופ"ח כללית לפטריה - התשובה שלילית. רופא העור אמר שהבעיה יכולה להיות פסוארזיס או ממחלה אחרת בשם Onycholysis. בשני המקרים ללא פתרון , קבלתי משחה Davonex ointment. 1. האם אין בדיקות שנותנות איחון מדויק? 2. האם יש אפשרות נוספת? 3. בהנחה שהאבחון נכון, האם יש פתרון סופי ואו טוב יותר?

23/09/2003 | 22:40 | מאת:

שלום לך קרוב לודאי שהממצא בציפורן הינו חלק מהפסוריאזיס, בהנחה שבדיקה לפטריות שלילית. יש כל מני טיפולים - משחות סטרואידליות חזקות לא ממש עוזרות, זריקות סטרואידים למיטת הציפורן כואבות כך שבשורה התחתונה אין פתרון דפיניטיבי לדיסטרופית ציפורנים מפסוריאזיס מרקוס

24/09/2003 | 07:12 | מאת: אילנה

מנסיון אישי, תתכן טעות באבחון. תנסה לבדוק עם מומחים לבעיות ציפורניים וכך תוכל לקבל חוות דעת נוספת. אני טופלתי בציפורניי בהצלחה גדולה ע"י רופאים במסגרת גוף פרטי שמנהל צחלקה מיוחדת לבעיות ציפורניים. נדמה לי כי כדאי לך להתייעץ איתם. הטלפון הוא 03-7255200 ובהצלחה. חג שמח

24/09/2003 | 19:56 | מאת: נתן- תודה לכם