נשירת שיער

דיון מתוך פורום  רפואת עור

17/09/2003 | 10:10 | מאת: נחמה

אני בת 29, וילדתי לפני 4 חודשים בן. זה מכבר חודשיים יש לי נשירת שיער מזעזעת, עד כדי כך שנוצרו לי מעין מפרצים בקידמת הראש. מה ניתן לעשות בנושא ?

20/09/2003 | 00:35 | מאת:

שלום נחמה יש לודא שאינך אנמית לאחר הלידה. אם הכל בסדר- מדובר בנשירה הקרויה טלוגן אפלוביום- היא תחלוף מעצמה, והשיער ישוב לצמוח. זה יכול להמשך עד 8 חודשים אך לא תתקרחי. ניתן למרוח מינוקסי או ריגיין במידה ואינך מניקה על מנת לעצור את התהליך כל טוב מרקוס

20/09/2003 | 08:10 | מאת: Gubi

שלום נחמה, אשתדל לתת לך הסבר אפשרי לנשירה: בזמן הריון יש עליה גם של רמות האסטרוגן וגם של נחושת (COPPER). לאחר הלידה יורדת רמת האסטרוגן, אולם ברוב המקרים רמת הנחושת בדם מתעכבת ולוקחת יותר זמן לרדת. זה קורה אף יותר במצב של הריונות הקרובים אחד לשני מבחינת טווח זמן. רמות גבוהות של נחושת בדם מדכאות את בלוטת התריס, ועלולות לגרום לתופעות כמו: עייפות, דכאון, וכן גם נשירת שיער. ניתן לשקול במצב כזה לתמוך באמצעים טבעיים בבלוטת התריס. מזל טוב ובריאות שלמה, גובי

21/09/2003 | 08:58 | מאת: נחמה

האם טרם התמיכה בבלוטת התריס יש לעשות בדיקות דם כלשהם, כמו רמת הנחושת בדם או בדיקת פעילות בלוטת התריס ?