פרונקלים (אבצס)

דיון מתוך פורום  רפואת עור

16/09/2003 | 20:04 | מאת: שושנה

שלום, לפני שנה היה לי פרנוקל במרפק שהגיע למצב שכל היד התנפחה לי, והייתי צריך לעשות "ניקוז" של הפרונקל בחדר מיון בבי"ח, ולקחת אנטיביוטיקה. זה היה בתקופה של הרחצה בבריכה. עכשיו - שוב קיץ ועונת ההברכה, ומופיעים לי פרונקלים דומים למה שזה היה בהתחלה. בעיקר בגב, וגם באותה יד שאז היה הפרונקל. זה לא אותו גודל, כי אני מטפל כפי שאפרט: הייתי אצל הרופאת משפחה, היא אמרה שבינתיים מה שאפשר לעשות זה מיים וסבון (אבל בכל מקרה אני מתקלח כל יום, וכמה אפשר כבר להקלח ?) ולמרוח סינטומיצין. אז כך אני עושה, הפרונקלים עוברים, אבל כל פעם מופיעים חדשים. ככה שבממוצע יש לי כל הזמן 2-3. אני מניח שכשעונת הרחצה תיפסק עוד כחודש - גם הפרונקלים יפסקו. בגלל הנסיון הלא טוב שלי (נקזו את זה, לדעתי בלי הרדמה, מאוד כאב) מה אפשר לעשות למניעה ? *** אני חושב שהברכה משפיעה בעיקר עלי, כי אני לא מכיר עוד אנשים שיש להם בעיה כזו, וגם במרפאה של הישוב שלי לא ציינו שזו "תופעה" אז מה לעשות, חוץ מלוותר על הבריכה ? תודה

16/09/2003 | 23:28 | מאת:

רצוי לקחת תרבית מהמוגלה ולראות מהו החידק המחולל את הפצעים.אם מדובר בחידק קבוע יש לשקול נטילה של אנטיביוטיקה לפרק זמן של חודשיים שלשה כטיפול מניעתי.רצוי לתרבת נחיריים ומפשעה לראות האם אתה נשא של STAPH AUREUS ואם כן לבצע ארדיקציה שלו.