גזזת

דיון מתוך פורום  רפואת עור

15/09/2003 | 13:02 | מאת: סיגל

שלום רב, ברצוני לשאול שאלה בנושא מחלת הגזזת. המדובר באישה כבת 56 שנה. הנ"ל עלתה ארצה ממרוקו לפני מס' רב של שנים. לאחרונה אובחנה אצלה מחלת הגזזת המתאפיינת בדילול השיער ופצעים על הקרקפת. לדברי הרופא המטפל נאמר לה כי עליה לעבור ניתוח. ברצוני לברר האם ניתוח זה דבר הכרחי? האם יש טיפול אחר? כמו כן לאיזה רופא עליה לפנות? אודה על תשובה מהירה סיגל

16/09/2003 | 17:05 | מאת:

בלבלת את המושגים לחלוטין. גזזת היא פטרת של הקרקפת.,בשנות החמישים בזמן העליה הגדולה ילדים עם גזזת טופלו בהקרנות לקרקפת כי לא היו בנימצא תרופות יעילות. ההקרנות גרמו לפגיעה ארוכת טווח הבאה לביטוי 30-40 שנה מאוחר יותר עם דלילות שיער כתופעת לוואי קלה והתפתחות גידולי עור סרטניים בקרקפת כתופעה קשה.