פצעים על הלשון

דיון מתוך פורום  רפואת עור

14/09/2003 | 19:37 | מאת: לשון כואב

שלום ד"ר, מזה זמן רב אני סובל מפצעים / פטריות על הלשון. הפצעים מופיעים בתחילה ככתמים לבנים ואח"כ הופכים לאדומים ומאוד כואבים. לאחרונה הופיעה על קצה הלשון פצע דמוי כוויה, ששרפה וכאבה מאוד. יש לציין שהפצעים נעלמים כעבור כמה ימים. טופלתי בעבר בכדורים אשר גרמו להיעלמות התופעה למשך שנה, אך רציתי לקבל מידע יותר מדויק - האם זה קשור לטפיל בדם? מה ניתן לעשות להעלים את התופעה לגמרי?

16/09/2003 | 21:18 | מאת: לשוןכואב

17/09/2003 | 00:01 | מאת:

התיאור שלך יכול להתאים ל- APHTHOUS STOMATITIS שאינה מחלה נדירה ואין לנו הסבר מדוע היא קורית.באבחנה מבדלת כיבים בפה יכולים להופיע על רקע הרפס או מחלות ריקמת חיבור או מחלות זיהומיות ואחרות ולכן רצוי כמובן להיבדק על ידי רופא עור על מנת שתינתן אבחנה מדויקת .