טיפול בנשירת שיער

דיון מתוך פורום  רפואת עור

13/09/2003 | 10:11 | מאת: זהבה

אני בת 49, לפני כחצי שנה סיימתי טיפול, סבלתי מדלקת בבלוטת התריס וטופלתי במשך שנה בקורטיזון (פרדניזון). פניתי לרופא עור בעקבות נשירת שיער חזקה הוא ביצע בדיקות : ש"ד=30 ,Zinc=74, ferritin=14.5, folic acid=20.3, B-12=266, IRON=52 והמליץ להשתמש בויטמינים (חברת סולגור): קומפלקס B-50 ביוטין (מכיל 600mcg) Gentle IRON (מכיל 25 מ"ג) **האם הטיפול נכון? ** האם לקחת ביוטין בכמות 600mcg בנוסף ל B-50 , אין בעיה בכמויות ? ** האם אין מקום לשימוש בתרופות לנשירת שיער ?

19/09/2003 | 23:30 | מאת:

שלום לך מה שאותי מענין זה למה שקיעת הדם מוחשת ולמה קיבלת כדורי ברזל אם ערכי הברזל תקינים. איך תפקוד בלוטת התריס? לרוב מדובר בבעיה כרונית. יש הנותנים טיפול אמפירי לנשירה, אך דוקא באבץ ובי קומפלקס. סביר בעיני לברר עם רופאך את הסיבות למה שנתן מרקוס

20/09/2003 | 01:29 | מאת: זהבה

אני אברר עם רופא העור את הסיבות לטיפול. לקחתי פרדניזון במשך שנה ערכי ש"ד היו גבוהים מאד (מעל 60) עכשיו התייצבתי בתחום ש"ד 15 עד 30, הבנתי שהתוצאות עדיין בתחום התקין. בדיקות תפקוד בלוטת התריס תקינות. לשאלותי הראשונות: האם מקובל לקחת ביוטין 600 מק"ג בנוסף לקומפלקס B-50 לטיפול בנשירת שיער? לפי מה שהבנתי ממך כדאי להוסיף אבץ, באיזה מינון?