פטריה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

12/09/2003 | 19:49 | מאת: דנה

שלום רב, שאלתי היא , אני צורכת לעתים קורבות אנטיביוטיקה (ציפרואגיס וכו..) חזקה והבנתי מרופא העור והנשים שכתוצאה מזה אני מפתחת פטריות. לפני כחודש היה לי גרד בשערות הערווה הלכתי לרופא הנשים ונתן לי כדור אחד לבלוע( יש לציין שאסור לי לקחת יותר מכדור)וקומאגיס (משחה). לפעמים זה נראה שהכול בסדר ופתאום עוד פעם זה חוזר ( התחתונים שלי מכותנה והכול אני עושה) מה אני יכולה לעשות עוד? תודה מראש!

12/09/2003 | 21:59 | מאת:

כאשר נשים נוטלות אנטיביוטיקות, בעיקר ממשפחת הטטרציקלינים, יש כתופעת לוואי הרג של הפלורה הטבעית בנרתיק .עקב כך פטריה בשם קנדידה משתלטת על האזור ומתרבה.הטיפול הוא על ידי נר או כדורים כנגד הפטריה.אין לכך טיפול מניעתי.בעבר נשים ביצעו שטיפת נרתיק עם חומץ כי הוא הוריד את ה pH לערכים שהפטריה לא יכלה לשרוד בהם.....התרופה עדיין יעילה אבל הטיפול אינו פופולרי כמו בעבר.

12/09/2003 | 23:13 | מאת: דנה

תודה על התשובה המהירה! שאלתי הנוספת אם השטיפה יעילה גם לא בנרתיק אלא יותר למעלה . כרגע בעיה היא לא בנרתיק.