גירוד טורדני ללא רקע אלרגי

דיון מתוך פורום  רפואת עור

12/09/2003 | 13:26 | מאת: אדיר

שלום!!! אמי בת 85 חולת לב זה 15 שנים.נוטלת תרופות קבועות במשך שנים. בחודשיים האחרונים יש לה גירוד טורדני בכל הגוף. יותר בלילה הגורם לך תסכול.בבקור אצל רופא עור קיבלה כדורים ומשחות למינהם ללא הועיל.וכן קיבלה waben ללא הטבה יש לציין הגוף אין בכלל פריחה. * האם יש לך רעיון לפתור לנו את בעיה זו? * אם על רקע פסיכולגי האם יש לך פתרון?

12/09/2003 | 22:04 | מאת:

כאשר יש גרד ללא נגעים עוריים יש לבצע בדיקות דם לראות שאין הפרעה בתפקודי כליה או כבד או בלוטת התריס וכן שאין אנמיה או היפר קלצמיה.כן יש לשלול מחלות המטולוגיות שונות. אני מציע לך לפנות לרופא/ת העור שלך על מנת שיבוצע בירור בכיוונים הללו.בסכרת למשל יכול להופיע גרד ללא נגעים. לעתים גרד יכול להיות על רקע פסיכוגני והוא מגיב לתכשירים אנטי דכאוניים. בקיצור...לרופא!!!!