שאלה לדוקטור

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

17/07/2003 | 20:30 | מאת: נילי

אני בתהליך הרזיה איטי וסובלת מבעיות רפואיות (תת פעילות בבלוטת התריס ומטופלת באלטרוקסין) הרופא שלי המליץ לי על כדורים בשם "גלוקופאז'" שאמורים לעזור גם לירידה במשקל למרות שאינני סובלת מסכרת. רופא נוסף שהתייעצתי איתו לא המליץ מחוסר ידע על האספקט הזה של הכדורים. האם יש סיכון בשימוש בכדורים אלה לאנשים שאינם חולי סכרת, ?.

19/07/2003 | 14:09 | מאת: אהרוני BIOMAGNETICS

אמנם השאלה מופנית לדוקטור אבל מנסיוני האישי אני עונה לך. 1.תת פעילות בבלוטת התריס אפשר לאזן ע"י תוספת יוד טבעי או אכילת מאכלי ים (בעיקר דגי ים צפוני) . כמו"כ אפשר ליטול גלולות של אצות ים קלף. 2. גלוקופאז' עד כמה שידוע ניתן לחולי סכרת אשר יש להם מחסור באיסלין בגוף. אבל שימוש בו לאורך זמן הופך את בלבלב לעצל ואז יש צורך להזריק אינסולין. אני ממליץ לפנות לנאטורופט/ית כדי להתאם לך דיאטה מתאימה. רופאים הם לא בהכרח מומחים לדיאטות. הזהרי הכשורים. הרבה בריאות

שלום חד משמעית אל תשתמשי בתכשיר זה לצורך ירידה במשקל! המשיכי בסבלנות ותגיעי למשקל הרצוי. רק מעט מאד מקרים ניתן להחליף כדור אלטרוקסין בתכשירי יוד ודיאטה נכונה. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת