מהיא תגובה לקסטיבית?

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

25/04/2006 | 15:55 | מאת: אסי

ד"ר יוסף דיין שלום רב! הייתי רוצה לדעת מהיא תגובה לקסטיבית והאם היא מזיקה לבריאות? תודה מראש והמשך יום נעים.

שלום אם אני מבין נכון -מדובר בתהליך גורם יציאות. דר דיין

08/02/2009 | 18:12 | מאת: גל מדעבי

תגובה לקסטיבית זאת תגובה שמפעילה תאים בגוף, את התאים אנאופולידים שאחראים על מערכת העיכול על ידי אדרנלין מסוג מסויים. הסוג הכי נפוץ הוא הסוג שמגיע מסוכריות ה "SMINT" שמכילות גם חומר אקטיבי הנקרא פנילאלנין עשוי לגרות להתכווצויות באיזור הגבה(ליד העצבים) ואף לגרום לאלרגיה חמורה לאלו הרגישים לעקיצות דבורים, וזאת כי עקיצת דבורה מפעילה את אותם סוגי חומרים. בברכה ד"ר גל מדעבי ,מומחה ז"ש

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת