חיזוק המערכת החיסונית

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

07/05/2003 | 17:46 | מאת: ריקי

שלום דר' איזו תזונה הטובה ביותר לחיזוק המערכת החיסונית לחולה לוקימיה שמערכת החיסון שלו ירודה ולכן נאמר לו ע"י הרופאים לא לאכול פירות וירקות חיים. אך ורק אוכל מבושל. ובעיני זה מילכוד מפני שכל חיי למדתי שפירות וירקות טריים עוזרים למערכת החסונית. האם יש לך רעיון ,איזו תזונה אפשרית במצב הנ"ל או כל דבר אחר שעולה בדעתך שיחזק את הגוף. תודה רבה.

07/05/2003 | 19:33 | מאת: Gubi

הי ריקי, אזהרה וכתב ויתור: אני איני רופא או מטפל הוליסטי, ואין לי הכשרה רפואית כלשהיא. אי לכך הודעתי זו נטולת כל תוקף רפואי, ואינה באה להחליף התייעצות עם רופא, או מטפל הוליסטי. ועכשיו כשזה מאחורינו... זה מה שהרופאים אמרו לו?...(אנחה) האם יתכן שהיתה להם סיבה בריאותית אחרת כלשהיא של המטופל שגרמה להם לומר זאת? מכל מקום, העצה הכי טובה שאני יכול לתת לחולה זה היא לנסות למצוא נטורופט (עדיפות ל - N.D), או רופא אשר מטפל טיפולים הוליסטיים בסרטן ובעל רקע חזק בתזונה אנטי-סרטנית. . "Pick an anti-cancer diet that is very different from...one's normal diet" (Gammill, 9/10/00) ריקי, יעוץ כזה לחלוטין לא ניתן לעשות וירטואלית באינטרנט. יש הרבה גורמים שצריך לקחת בחשבון כמו: התאמת הדיאטה לסוג הסרטן (לוקמיה לרוב נחשב לסרטן פארא - סימפטטי), מצב בריאותו העכשוית של החולה, סוג הדם ועוד ועוד. גם בתחום הההוליסטי, תת -תחום תזונה, יש דיאטות שונות ושיטות שונות. DR. GONZALEZ ו - Dr. Jack Taylor למשל, גורסים כי לחולי סרטן פארא-סימפטטיים מבחינה מטאבולית כדאי לצרוך דיאטה שומנית יחסית עם חלבונים מהחי, כולל בשר. דיאטה אחרת שנמצאה כעוזרת מאד להרבה סוגי סרטן ובמיוחד ללוקמיה היא דיאטת DR. JOHANNA BUDWIG. דיאטות אחרות- GERSON/ ANN WIGMORE/ MACROBIOTIC /BREUSS DR. GEORGE MALKAMUS ועוד שוללות לחלוטין לפחות לתקופה מסוימת כל אכילה של מוצרים מהחי. במקביל יש תוספי מזון, אנטיאוקסידנטים והתנקויות למיניהן, אשר עשויים לחזק את המערכת החיסונית ואשר צריכים להיות מותאמים אישית למטופל ולטיפולים הקונבנציונאלים במידה והוא מקבל. ולכן, ההמלצה החמה שלי היא למצוא רופא או מטפל הוליסטי עם הרבה נסיון בריפוי סרטן, והחשוב מכל עם רקע חזק בטיפול בסרטן גם באמצעות תזונה. זה ממש לא דבר הניתן ליעוץ אינטרנטי זוהי רק דעתי האישית כמובן, ומבוססת על מה שאני יודע לגבי המחלה.

שלום אין לי מה להוסיף. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת