שימוש בכמוסות/אבקה לאי סבילות ללקטוז

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

23/02/2024 | 21:22 | מאת: ג29

שלום, מזה מס' חודשים אני סובלת מכאבי בטן שמופיעים לסירוגין. היום הבנתי שזה כנראה נובע מאי סבילות ללקטוז. אכלתי היום גלידה ואח"כ היה לי כמו התקף של עיוותים קשים וכאב בלתי נסבל. כשעה אח"כ זה קרה שוב ובסוף זה הסתיים בשירותים ועבר. נזכרתי שזה קרה לי גם לפני כחודשיים לאחר ששתיתי משקה מבוסס חלב. הבעייה שהתזונה שלי מאד מוגבלת (אכילה בררנית) כך שאין לי תחליפים או שאני יכולה לשנות את התזונה שלי. ראיתי שניתן לקחת כמוסות/ אבקה (אנזימי לקטאז) בארוחה עם מוצרי חלב וזה מונע את התופעות לוואי . אני חושבת לנסות ולראות אם זה אכן מונע את הכאבי בטן. זה אכן יעיל? יש עדיפות לכמוסות/אבקה? אם זה אכן יעזור, ניתן לקחת את זה באופן קבוע? גם פעמיים ביום? תודה

היי חבל על הזמן יש אי סבילות ללקטוז נסי את האבקה נסי יותר מוצרי עיזים

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת