מעי רגיז עם תסמינים חדשים

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

09/09/2023 | 23:21 | מאת: יוליה

שלום. בת 35, סובלת שנים רבות מהתקפים של כאבי בטן, שלשולים בעיקר בבקרים, בחילות, אפטות בפה מדי פעם ןתת משקל. כל הבדיקות נמצאו תקינות לחלוטין ( למעט קולונוסקופיה מלאה אותה לא ביצעתי). ידוע על אוסטאופורוזיס כבר שנים, בעיית פוריות וגם אי סבילות ללקטוז. הוגדרתי כמעי רגיז. בשנה האחרונה סובלת בעיקר מהתקפים של בחילות ( לעיתים על בסיס יומיומי) שמלוות בעיקר בכאבי בטן עליונה עם תחושת מלאות וצורך ליצאה בזמן הבחילה. יציאות תקינות לעיתים רכות יכול להגיע- ל 3-4 פעמים ביום סהכ. תמיד יחד עם בחילה יש צורך ביציאה וזה קורה עד שעה לאחר אוכל לרוב, לעיתים גם בהתעוררות בבוקר או אפילו באמצע הלילה! שלשולים לעיתים נדירות התקפים בודדים כל 3 חודשים בערך. היציאות נעות בין תקין או רך לבין יציאות מאד קשות עם חוסר התרוקנות ( כחצי מהזמן בערך). הבחילות עם כאבי בטן מאד מפריעות לי. אפטות בפה כל 3 חודשים בערך. בבדיקות יש חוסר ברזל חדש וכן התפתחה לי בעיה רצינית של אבני כליה חוזרים השנה. יש אי סבילות לחלב ( גם נטול לקטוז) ונדמה לי שגם לקמח ( צליאק נשלל). האם התסמינים החדשים עדיין מתאימים למעי רגיז? מה אפשר לעשות? בתודה! יוליה

היי כך מתנהג מעי רגיז מוזמנת לייעוץ ניתן להתגבר על חלק מהבעיות

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת