כאב בגב בעת בליעת נוזל קר

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

14/08/2023 | 18:42 | מאת: לי

היי , אני בת 29 בריאה בדרכ. לפעמים סובלת מחומציות בקיבה המתבטאת בצרבת או רפלוקס. בחודש האחרון כאשר אני שותה שתיה קרה (בשתיה פושרת לפעמים קורה גם אבל בשתיה חמה או בבליעת מזון כלל לא) יש לי דקירה בגב עליון נוטה שמאלה. ביקרתי אצל שתי רופאות משפחה שטענו שאתעלם מזה. כנ״ל שיחה עם רופאת גסטרו טלפונית שאמרה שזה כנראה גירוי בעצב או שריר. אני די לחוצה מזה משום שזה לא עובר…. האם יש מקום לשלול גסטרוקופיה או צילום גב? פוחדת שזה חלילה מחלה מסוכנת בוושט או בגב… רוצה להוסיף אם רלוונטי - לפני כחודש וחצי הייתי חולה בסטרפטוקוק (לרוב רק בשקד שמאל) וקיבלתי אנטיביוטיקה אוגמנטין ל10 ימים ועשיתי לפני שבועיים us רקמות בצוואר ויש לי בצוואר קדמי שמאל בלוטות לימפה בודדות עד כ1*2.6 ס״מ במרקם שומני לא ווסקולרי (אאג משפחה וכירורג טוענים ‏שזה תקין) אשמח לעצה האם הסימפטום הזה מדאיג….

16/08/2023 | 00:14 | מאת: לי

רוצה להוסיף שלפעמים כואב לי בגב באותו אזור… ולפעמים בחזה באותו צד… האם יש לי סיבה לדאוג?

17/08/2023 | 18:36 | מאת: לי

הכאב ממוקם באזור בטן עליונה/אמצעית נוטה לצד שמאל באזור השכמה ואמצע הגב .. מקווה שהצלחתי להסביר את המיקום טוב

היי הייתי שוקל אנדוסקופיה

25/08/2023 | 23:31 | מאת: לי

תודה על התגובה, רופאת המשפחה טוענת שאין צורך בחיטוט ובדיקות…. בשאלה של מה כדאי לשקול? מה יכול להיות? אני קצת דואגת… האם יכול להיות מחלה מסוכנת?

25/08/2023 | 23:44 | מאת: לי

סליחה ששואלת הרבה שאלות. גיליתי על הריון צעיר והבנתי שגסטרוקופיה לא מומלצת האם אפשר לבצע בדיקה זו בהריון? אין סיכון לעובר? והאם לדעתך היא הכרחית עקב הסימפטומים שתיארתי?

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת