שיהוקים/גיהוקים

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

11/04/2023 | 18:39 | מאת: לי

היי, בת 29 אמא לשני ילדים קטנים וכרגע בתחילת הריון נוסף. לפני כ10 חודשים התחילו לי גרפסים מרובים שהפכו לשיהוקים מידיי פעם - מתבטא בשיהוק בודד או גרעפס באסור ה10-20 פעמים ביום. אני לא יודעת אם אצליח להסביר את עצמי טוב - זה מתחיל כמו שיהוק (שהחזה קופץ) אך מסתיים בקול של גרעפס בסוף ולפעמים עולה איתו צרבת או ליחה או שאריות אוכל . זה נקרא גרעפס או שיהוק? מציינת שמספר פעמים אובחנתי ע״י אאג בבדיקה אנדוסקופית ברפלוקס עקב אדמומיות ואף פעם אחת כוויה בגרון עקב חומציות, טופלתי מספר פעמים באומפרדקס ובנקסיום. ביצעתי us בטן עליונה , בדיקת בריום וק״ת שיצאו תקינים. דם סמוי בצואה תקין. כמובן בדיקות דם מבצעת פעם בשנה תקינים לגמרי. הלקובקטר שלילי. גסטראולוג שביקרתי ייעץ לי לבצע גסטרוקופיה אבל אני פוחדת מהבדיקה נוראאאאא מה גם במיוחד בזמן ההריון. האם הבדיקת בריום לא יכולה לתת מענה מספיק בנוגע של גידול בקיבה או בושט? הרופא לא חשש מזה החשש הוא שלי בלבד, רופאת משפחה טוענת שיש לי דיספפסיה עיכולית. מציינת שאני בעודף משקל של 30 קילו ושותה המון קולה ואוכלת תזונה לא בריאה. בכל זאת, האם יש נחיצות ודחיפות לבצע גסטרוקופיה? האם יכול להיות גידול בקיבה ואלו התסמינים?

היי עודף משקל והריון יכולים לגרום לכמעט כל בעיה במערכת העיכול

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת