תשובות קולונסקופיה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

22/12/2022 | 01:15 | מאת: אבי

היי עשיתי קולונסקופיה בגלל חשד לIBD הרופא שלי טוען שזה לא IBD וזה משהו אחא מדליק לי את המעי בדיקות צואה תקינות כולל קלפרוטקטין ביופסיה: Terminal ileum: ileum mucosa showing active enteritis with cryptitis and crypt abscesses. The crypt architecture is intact. 2) Cecum, right colon: colon mucosa showing active colitis with cryptitis and crypt abscesses. The crypt architecture is intact. 3) Descending coon: colon mucosa showing active colitis with cryptitis and crypt abscesses. The crypt architecture is intact. Clinical follow-up is recommended to rule out the development of chronicity (i.e. IBD

היי הייתי יותר סומך על התמונה הקלינית והביופסיה יש חשד סביר של קוליטיס

20/01/2023 | 15:44 | מאת: אבי

אך גם הביופסיה לא מציגה מחלת IBD אלא דלקת אקוטית + קלפרוטקטין תקין תמיד מתחת ל10!

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת