דם בניגוב

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

25/04/2022 | 04:40 | מאת: אני

שלום ד"ר דיין. אני בן 30, עם פרוקטיטיס על רקע קוליטיס שאובחנה לפני 3 שנים. מדי חודש יש לי דם בניגוב, אך לא בצואה (לפחות לא משהו נראה לעין). הדבר מאוד מטריד אותי. יש לציין שאני נמצא במעקב קבוע אצל גסטרו. בדיקות אחרונות לפני ארבעה חודשים - ספירת דם+ סיגמואידוסקופיה תקינים .הגסטרו אמר לי שאין להתרגש מהדם בניגוב, גם אם מופיע פעם בשבוע. יש לומר כי יש לי נטייה לעצירויות שגורמת לי למאמץ יתר בשירותים שלאחריו אני רואה דם על הנייר טואלט. בנוסף תועדו טחורים פנימיים קטנים. לאור כל אלו, אינני יודע מה תמיד הגורם לדימום הרקטלי (פרוקטיטיס, מאמץ יתר או טחורים פנימיים) וכיצד עלי להגיב. יש לי שלוש שאלות ברשותך: 1.האם עליי לבצע בדיקה פולשנית בכל פעם שמופיע דימום רקטלי? 2. האם ברגע שספירת הדם תקינה ואין עדות לאנמיה מחוסר ברזל, זו אינדיקציה לכך שלא מדובר חלילה במחלה חמורה? 3. כל כמה זמן מומלץ לבצע בדיקה פולשנית לצורך מעקב, כמו סיגמואידוסקופיה? תודה רבה

היי רפואה הוא לא מדע מדויק לאור מחלתך הכרונית אתה חייב מעקב מסודר אצל רופא פנימי או רופא משפחה

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת