האם יש הצדקה לקחת לוסק

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

24/12/2021 | 21:52 | מאת: אלון

שלום אבא שלי דמנטי וסיעודי מוחלט עם בעיות רבות. לאחרונה משמיע המון כחכוחים מוזרים. רופאת המשפחה אמרה שמכיוון שקשה להוציא ממנו מידע ננסה לוסק למקרה שמדובר ברפלוקס. קיבל מספר ימים ללא הטבה אתמול נבדק על ידי רופאת אאג בביקור בית בדיקה אנדוסקופית עם סיב אופטי ולדבריה נראה שמדובר בטיקים ואין שום ממצא בבדיקה שמסביר את הכחכוחים והיא גם טענה שאין עדות לרפלוקס. אציין שלאבא שלי אובחן בעבר בקע סרעפתי קטן ה ct הטן לפני כחמש שנים ואין לי מושג מה גודלו היום. הכחכוחים בינתיים ממשיכים. בנוסף חאחרונה היתה לו ירידה בהמוגלובין מ12.4 עד 11.3 אבל בינתיים זה עלה מהר חזרה האם לדעתך יש הצדקה להמשך הטיפול בלוסק לאור ממצאי בדיקת רופאת האא"ג? עד כמה ניתן לזהות עדות לרפלוקס שגורם לכחכוחים בבדיקת אא"ג? האם בנוכחות הבקע הסרעפתי והעובדה שהיתה ירידת המוגלובין לא מוסברת ל11.3 שעלה חזרה לרגיל שלו כ12.4 יש הצדקה בכל מקרה לטיפול בלוסק כדי למנוע כיבים ודימומים במערכת העיכול? אציין שהוא מטופל באליקויס בשל אירועים וסקולריים ורקע של פרפור פרוזדורים. אציין גם שאבא לחלוטין מרותק בית ולא במצב לעבור בדיקות פולשניות כגון גסטרוסקופיה ודומיהן... בשורה התחתונה האם יש להמשיך לוסק והאם אי מתן לוסק מסכן אותו? כמו כן האם אתה עורך ביקורי בית?

היי מה ששכיח שכיח מה מפריע לך להמשיך לתת לו לוסק . אם לא עוזר יש סיכוי שמדובר בבעיה עיצבהית בתהליך הבליעה נסו לתת לו אוכל בישיבה

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת