פציעה מחוקן

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

15/12/2021 | 03:59 | מאת: אורח

בן 30, מאובחן עם פרוקטיטיס על רקע קוליטיס כשלוש שנים. במסגרת מעקב שגרתי נשלחתי לעשות סיגמואידוסקופיה. במהלך ההכנה ככל הנראה פצעתי את אזור פי הטבעת עם החוקן, מה שהתבטא בדם ביציאה (ביציאה שלפני החוקן לא היה דימום). בבדיקת הסיגמו, ממש בהתחלה כשהוכנס הצינור, הופיע דם על כך המסך ורק לאחר שהגסטרו התקדם קצת הוא ראה את הרקטום, שלדבריו המצב בו מצוין וכמעט ללא דלקת. ניתן היה לראות גם את הפצע שנגרם מהחוקן. בסיכום הבדיקה נכתב: רירית רקטוסיגמה תקינה, אודם קל ברקטום דיסטלי. האם ניתן לומר בוודאות כי הרקטום תקין ואין בו ממצאים חשודים? מטרידה אותי העובדה שבכניסה לפי הטבעת הכל היה דם, איך ניתן לדעת שהכל שם תקין ושזה רק מהפציעה שנגרמה מהחוקן ולא חלילה משהו אחר?

היי לדעתי יש מקום לדאוג לריכוך היציאות ולחכות מספיק זמן-כמה שבועות ואז לבצע שוב בדיקה

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת