אזפגיטיס דרגה A. זה לכל החיים ? :-(

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

02/11/2021 | 13:08 | מאת: גיא

שלום דוקטור. אני בן 39. בריא. ספורטאי. לאחרונה אני סובל מבחילות לסירוגין וכאב ברום החזה שמופיע לרוב כ 1-3 שעות לאחר האוכל. ביצעתי גסטרטסקופיה. מצאו לי אזפגיטיס דרגה A. להלן סיכום בדיקה: ושט:תקין לכל אורכו , מעבר וושט קיבה ב37 -ס"מ מהשיניים , אזפגיטיס דרגה A במעבר. קיבה:מתנפחת היטב , מהלך קסקדי של הקיבה. ללא דלקת, כיבים או שאתות. היפוך תקין. תריסריון:בצל התרסריון וחלקו השני תקינים. Diagnosis Esophagitis 530.10 קיבלתי טיפול בנקסיום. 20 מ"ג ביום. עזר בימים הראשונים ולאחר מכן כבר לא עזר אז הוחלט להעלות וכרגע אני עם 40 מ"ג פעמיים ביום לחודש אז עתיד להוריד ל 20 מ"ג פעמיים לעוד חודש. שאלותיי אליך היא: האם זה אומר שיש לי רפלוקס? האם מדובר במצב בלתי הפיך ושהדלקת חייבת לחזור גם כשתחלוף? האם אזדקק לטיפול בנקסיום למשך כל חיי גם לאחר שהדלקת תחלוף? הומלץ לי לשנות את אורחות חיי ולהימנע ממזונות מסויימים. הבעיה שאני בתחום האוכל והיין והדבר ישפיע רבות על המשך חיי ומקצועי. האם מדובר במניעה לכל החיים ?

היי חייב לזמן אותך לשיחה משמעותית לגבי שינוי מוחלט של הרגלי אכילה

07/11/2021 | 20:09 | מאת: גיא

מדוע דוקטור? האם לדעתך מצבי לא טוב ?

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת