דימום - מה הסיבה?

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

15/03/2021 | 21:38 | מאת: ג

שלום, אני בת 36 ומזה מס' שנים אני סובלת מדימום רקטלי קל (דם טרי). בהתחלה זה היה בתדירות של אחת לכמה חודשים, בהמשך זה נהיה לעיתים קרובות יותר ובתקופה האחרונה זה נהיה קבוע בכל יציאה. עד כה נמנעתי מלפנות על זה וללכת לברור. אני גם מאמינה שיש רקע לעצירות שמשפיע על זה. אלא שבחודשים האחרים קרה מס' פעמים שהדימום היה קצת יותר מ"דימום קל"(שלולית דם באסלה). האם זה יכול להיות משהו רציני יותר? כמו-כן בשנתיים האחרונות סבלתי ממחסור משמעותי בברזל (גם בברזל וגם בפריטין). ששאלתי על הסיבה למחסור (כי אני אוכלת בשר) נאמר לי כי זה סתם, ושזה נפוץ אצל נשים. האם המחסור יכול להיות כתוצאה מהדימום? תודה

היי חד משמעית תיפני לבדיקה את מאבדת דם בכל יציאה וגם במחזור ועקב כך יכולה להתפתח אנמיה של חוסר ברזל

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת